A szabályokat be kell tartani!

2022.02.17. 09:42

A legjellemzőbb baleseti ok a szabálytalan kanyarodás volt Baranyában

Az elmúlt héten egy motoros vesztette életét az egyik balesetben.

bama.hu (forrás:police.hu)

Forrás: police.hu

Baranya megye közútjain február 7-e és 13-a között összesen 37 közlekedési baleset történt, amelyből hat személyi sérüléssel járt. A sérüléses balesetek során egy személy súlyosan, míg négyen könnyebben megsérültek, egy férfi pedig életét vesztette.

Forrás: police.hu

Az elmúlt héten a legjellemzőbb baleseti okok a szabálytalan kanyarodás, az elsőbbségadás elmulasztása, valamint a gyorshajtás voltak, de történt baleset gyalogos hibájából is.

 

A balra kanyarodás az egyik legveszélyesebb manőver a közlekedésben, ezért azt fokozott körültekintéssel kell végrehajtani.  Az irányváltoztatás megkezdése előtt a járművezetőnek arról is meg kell győződnie, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését más jármű nem kezdte meg. A szemből érkező, egyenesen haladó vagy jobbra bekanyarodó járművek részére elsőbbséget kell adni, valamint a gyalogosoknak is elsőbbségük van a kanyarodó járművel szemben.

 

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy a kanyarodási manővert kellő körültekintéssel és szabályosan hajtsák végre!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában