Rács mögött egy életre

2022.02.03. 08:54

Életfogytiglant kapott a mohácsi anyagyilkos

A börtönből a férfi legkorábban 25 év eltelte után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Zsigmond J.

Emberölés és más bűncselekmények (becsületsértés, okirat-hamisítás) miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Törvényszék tegnap azt a mohácsi férfit, aki brutális kegyetlenséggel megölte édesanyját 2019 augusztusában. 

 

A bíró az ítélethirdetéskor, mikor a gyilkosság napjáról kezdett beszélni, annyit közölt: most olyan fejezethez értünk, amire a tévébemondók úgy szoktak figyelmeztetni, nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik, ami csak erős idegzetűeknek ajánlott. 

 

Ezután részletesen leírta, miként követte el a gyilkosságot a férfi. Hogyan és mivel kötözte meg áldozatát, miként ragasztotta le az anyja száját, majd arra tért rá, hogy mely eszközökkel (serpenyő, húsklopfoló) hányszor sújtott áldozata fejére. Az ütések olyan erejűek voltak, hogy a serpenyők eldeformálódtak, a húsklopfoló nyele eltört, a nő koponyájának jelentős részéről levált a bőr, a falat nagy részen vér borította, sőt a plafonon is voltak vércseppek. 

 

A férfi később édesanyjára paplant és szőnyeget terített, a konyhából öt kést és egy vaskampót hozott, és beleszúrta a paplanon keresztül a nő felső testébe, majd súlyokat (szekrényt, székeket, mikrohullámú sütőt) helyezett rá. Az éjszakát a férfi még a meg­gyilkolt anyja mohácsi lakásában töltötte, majd a holmiját összepakolta, és másnap az ajtókat bezárva egy pécsi, Szigeti úti panzióba ment. 

 

A nő a gyilkosság napján egy kártyapartira ment volna a barátnőjéhez. Mivel nem érkezett meg, és a telefont sem vette fel, így a barátnője bejelentést tett a rendőrségen. Az egyenruhások kimentek a helyszínre, azonban mivel nem nyitottak ajtót, benéztek az ablakon. Nagy rendetlenséget láttak, ezért a katasztrófavédelemtől kértek segítséget. A gyilkosság elkövetőjét a pécsi panzióban fogták el a rend­őrök. 

 

Az ítélet egyelőre nem jogerős, az ügyész a jogorvoslat bejelentésére három napi határidőt tartott fenn, a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be az emberölés vonatkozásában felmentés, egyebekben enyhítés érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában