Nemzeti elfogatóparancsot adtak ki

2022.06.01. 16:39

Autóval törte át a határt a részeg sofőr, még keresik

Két horvát rendszámú autó törte át az udvardi határt még február elején.

Zs. J.

Képünk illusztráció

Fotó: Shutterstock

A két autót üldözőbe vette a magyar rendőrség, az egyik kocsit Kölked közelében sikerült megállítaniuk, a másik ahogy jött úgy távozott. Ellenőrzés nélkül újra áttörte a határt, és így tért vissza Horvátországba, ahol a horvát rendőrök elfogták. 

A Kölkednél elfogott 46 éves sofőrt a magyar rendőrök előállították a határátkelőhelyre. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ellene ittas járművezetés bűncselekmény elkövetése miatt büntetőeljárás, a tiltott határátlépés miatt pedig szabálysértési eljárást indított a Mohácsi Rendőrkapitányság. 

– A Magyarországon elfogott férfit előállították a rendőrkapitányságra, azonban mivel ittassága miatt nem volt kihallgatható, szabadon bocsátották – közölte lapunk megkeresésére a napokban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya, mikor arra kérdeztünk rá, hogy mi lett a Kölked közelében elfogott határsértő ügyével. 

A rendőrség azt is közölte lapunkkal, hogy a férfi a többszöri idézés ellenére sem jelent meg a kapitányságon, ezért ellene idén május 19-én nemzeti elfogatóparancsot adtak ki. Úgy tudjuk, a férfi elfogására azóta sem került sor.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában