Kattant a bilincs!

2022.06.20. 18:30

Letartóztatták azt a pellérdi férfit, aki prostitúcióra kényszerítette feleségét (videó)

Forrás: Pécsi Törvényszék

Fotó: Shutterstock

A Pécsi Járásbíróság 2022. június 20-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra erőszakkal, szexuális cselekmény végzése érdekében, a sértett sanyargatásával elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi 2018 nyara és 2022. júniusa között, megélhetésük érdekében a feleségét – őt különféle módokon bántalmazva, benne félelmet keltve - prostitúciós tevékenység folytatására kényszerítette. A sértett a prsotitúciós tevékenységből származó pénzeket a gyanúsítottnak adta át.

A gyanúsított legális jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését a bűncselekményelkövetéséből származó jövedelemből biztosítja.

Az ilyen tárgyú, és súlyos bűncselekmény öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  Feltehető, hogy a gyanúsított, szabadlábon hagyása esetén a hatóságok számára elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítás meghiúsítására vagy megnehezítésére törekedne a sértett vagy más kihallgatandó személy megfélemlítésével, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában