Kipattant a tűzkakas

2022.07.04. 14:03

Lángra kapott autó, közúti baleset: volt dolga a katasztrófavédelem egységeinek hétvégén

Az elmúlt hétvégén huszonkilenc jelzés érkezett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra. A megye tűzoltói hét tűzesetet számoltak fel, tizenhét műszaki mentés hajtottak végre, míg öt jelzés tévesnek bizonyult.

forrás: BMKI

Fotós: BMKI

Fotós: BMKI

Pénteken hajnalban egy fém kuka tartalma égett Pécsett, a Rákóczi úton. A pécsi hivatásos tűzoltók eloltották a tüzet, mely másra nem terjedt át.

Személyi sérülés nélküli baleset történt Mohácson, a Liszt Ferenc és a Körtvélyes utca kereszteződésénél péntek este. Két személy autó ütközött össze, az egyiket a mohácsi hivatásos tűzoltók áramtalanították. A káreset felszámolásának időtartama alatt teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon.

Alig fél óra múlva, Pécsett történt hasonló baleset: itt frontálisan ütközött két személyautó, melyekben csak a sofőrök utaztak. Egyikük sem sérült meg. A pécsi hivatásos tűzoltóknak ebben az esetben is csak az egyik járművet kellett áramtalanítaniuk. 

Egy hektáros területen égett tarló Mohácson, a Csele dűlőben péntek kora délután. A mohácsi hivatásos tűzoltók vízsugárral és kézi szerszámokkal eloltották a tüzet. Az eset kapcsán személyi sérülés nem történt.

Menet közben kezdett el füstölni egy személyautó motortere Pécsett péntek délután. A jármű vezetője ezt észlelve azonnal félreállt és megkezdte az oltást. A pécsi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a motortérben lévő szigetelések izzottak – az izzást egy sugárral megszüntették. Személyi sérülés nem történt. 

Szombaton az éjszakai erős szél miatt kellett több helyen is beavatkozni a baranyai tűzoltóknak. Kilenc esetben riasztották őket kidőlt fák, megrongálódott épületek, letört faágak miatt. Csányoszró, Botykapeterd, Szalánta, Pellérd, Kővágószőlős, Komló és – háromszor – Pécs területén kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak.

Forrás: BMKI

Szombat délután körbála égett Mohács külterületén. A tűz a közeli búzamezőt veszélyeztette, illetve a már learatott tarlót is lángra gyújtotta körülbelül ötszáz négyzetméteren. A helyszínen tartózkodók azonnal megkezdték a tűz oltását, az esethez a mohácsi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az utómunkálatokban munkagép is segédkezett. Kár nem keletkezett, senki sem sérült meg.

Forrás: BMKI

 

Két személyautó karambolozott Nagyharsányban szombat délután. Az ütközés következtében az egyik jármű egy az út szélén álló autónak csapódott, elsodorva ezzel két mellette álló embert. Ők ennek következtében súlyos sérüléseket szenvedtek. A siklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A karambolban érintett járművek vezetői nem sérültek meg. 

Vasárnap kora délután egy személyautó motortere kapott lángra Bólyon, a Park utcában. A jármű motortere azután kezdett el füstölni, hogy a tulajdonosa beállt vele az udvarára, nem sokkal később felcsaptak a lángok is. A tüzet a tulajdonos még a mohácsi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt kerti slaggal eloltotta, a tűzoltók utómunkálatokat végeztek. A tűz az autó motorteréből nem terjedt tovább, másban nem keletkezett kár. Nem sérült meg senki. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában