Letartóztatták

2022.07.21. 09:54

Lebukott, pedig jó pénzt kapott volna az embercsempészésért

A Mohácsi Járási Ügyészség török embercsempész ellen nyújtott be vádiratot.

bama.hu (forrás: BMF)

Fotó: Shutterstock

A vádlott férfi 2022. év elején, Franciaországban megbízott egy ismeretlenül maradt személyt azzal, hogy az a vádlott testvérét és három ismerősét –török állampolgárokat- illegálisan Ausztriába szállítsa 3.500 euró fizetségért. A négy török állampolgár repülőgéppel Szerbiába utazott, ismeretlen embercsempészek segítségével jutottak el a magyar határhoz, azt január 27-én illegálisan lépték át. 

A megadott koordináták alapján jutottak el arra a helyre, ahol segítőjükre kellett várniuk, a segítő azonban nem érkezett meg. A vádlott Bécsbe utazott, közben üzenetváltásokon és hanghívásokon keresztül tartotta a kapcsolatot az egyik illegális határátlépővel, akitől megtudta, hogy a sofőr nem érkezett meg értük. A férfi ezért gépkocsival Magyarországra utazott.

Újmohács területén, január 28-án, a délutáni órákban vette fel gépkocsijába testvérét és a három másik török állampolgárt azért, hogy őket Franciaországba szállítsa. Az embercsempész gépkocsiját az újmohácsi kompkikötőben rendőrök megállították. A vádlott letartóztatásban van. Cselekménye több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének megállapítására alkalmas. A bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában