Gyerekek a rendőrségen

2022.07.27. 14:01

Légpuskával is lőhettek a gyerekek a baranyai zsaruk által szervezett táborban

Zs. J.

Forrás: Police.hu

A kisgyermekes szülőket támogatva, saját szervezésben, együttműködő partnerek bevonásával szervezett tábort a Baranya Megyei Rendőr-Főkapitányság.

Forrás: Police.hu

A helyszín a Rendészeti Igazgatóság székhelye volt, a táborlakók júliusban összesen három turnusban érkeztek. A program célja a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltése, az áldozattá válás elkerülése, valamint a pályaorientáció volt.

Forrás: Police.hu

A rendőrök számos érdekességgel készültek. A heti programok sora az ismerkedést követően baleset-megelőzési ismeretekkel indult. A segélyhívók napján a résztvevők megismerkedtek a mentők, a Magyar Vöröskereszt, a katasztrófavédelem, a Terrorelhárítási Központ és a rendőrség munkájával.

Forrás: Police.hu

A délután önvédelmi tanfolyammal folytatódott. A csoportok ezen kívül ellátogattak a Pécsi Állatkertbe, majd a polgárőrség közreműködésével az érdeklődők megismerkedtek a drónokkal is.

Forrás: Police.hu

A táborlakók a kézműves foglalkozáson túl légpuska lövészeten is kipróbálhatták magukat.

Forrás: Police.hu

A hét második felében akadályversenyen vettek részt Pécsett, a Tripammer fánál, ahol íjászat, bűnügyi helyszín, kincskeresés, honvédelmi, természetvédelmi, részeg szemüveges és ügyességi akadálypálya várta a táborozókat. A hét sportnappal zárult, majd minden résztvevő ajándékot kapott.

Forrás: Police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában