Egy kamion is felborult

2022.08.09. 19:31

Csúsztak az utak, sok volt a baleset a hétvégén Baranyában

Zs. J.

Fotó: Shutterstock

Felborult egy kamion az M6-os autópályán Himesháza térségében, Túronynál egy gépkocsi borult fel, míg Árpádtetőn sok autó csúszott ki az útról.

– A KRESZ előírja, hogy járművel a forgalmi, időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni – említette meg a Magyar Közút Zrt sajtóosztálya, mikor azzal a kérdéssel fordultunk hozzájuk, hogy sok helyen a csúszós utakra panaszkodtak olvasóink.

Hozzátették, hogy az esős időben az útfelület síkossága megnő. Az esőzés kezdetén a lehullott kis mennyiségű víz az útburkolaton levő porral és egyéb szennyeződéssel nyálkás-csúszós réteget alkot, ezáltal a tapadás jelentős mértékben csökken. Ha azonban a bőséges eső már lemosta ezt a nyálkás réteget, a tapadási tényező értéke újra emelkedik, de a víz jelenléte miatt nem éri el az eredeti értéket. Ezért esőben mindig csökkentett sebességgel kell haladni. 

– A mai balesetek kiváltó oka az útviszonyoknak nem megfelelően megválasztott sebesség volt, kifolyt olaj nyomát egyik helyszínen sem észlelték útellenőr munkatársaink – említette a közút sajtóosztálya. – Amennyiben munkatársaink olajfoltot észlelnek vagy arról kapnak bejelentést kezelésünkben lévő közúton, annak elhárításáról természetesen azonnal gondoskodnak – tették hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában