Egyre több az illegális határsértés

2022.08.17. 16:30

Kaszáltak a rendőrök - embercsempészek kezén kattant a bilincs

Az embercsempészek Baranyában is többször próbálkoztak, idén júliusig tizenkettőt fogtak el közülük a megyében.

Zs. J.

A kép illusztráció

Egyre több az illegális határsértés, ebben az évben már tizenkét ezer határsértőt tartóztattak fel és embercsempészet miatt ezeregyszáz büntetőeljárást kezdeményeztek, annyit, mint tavaly egész évben - nyilatkozta Tarcsa Csaba vezérőrnagy, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka a napokban a fővárosban egy sajtótájékoztatón.

Az embercsempészek Baranyában is többször próbálkoztak, idén júliusig tizenkettőt fogtak el közülük a megyében. A legnagyobb migráns csoportot február elején tartóztatták fel Homorúdnál, ahol húsz férfit próbált nyugatra csempészni egy török sofőr, akinek két másik török férfi segített. Ők egy másik kocsiban ülve kísérték a szállítmányt. A baranyai rendőrök nemcsak a megyében érnek el kimagasló eredményeket az embercsempészek elleni harcban, hanem az ország más területén dolgozó kollégáiknak is segítenek. Több olyan információjuk is volt az elmúlt napokban, amelyek révén embercsempészek kezén kattant a bilincs.

Kedden a szigetszentmiklósi rendőrök az M0-ás autópályán a pécsi nyomozók értesülései alapján állítottak meg egy német rendszámú autót, amelyet egy grúz férfi vezetett. A kocsi átvizsgálásakor négy, magukat szír állampolgárnak valló férfit találtak, akiknél semmilyen úti okmány nem volt. A napokban több ilyen esetről számolt be a rendőrség, ahol a pécsi nyomozók tippje segített az embercsempészek elfogásában, így vasárnap Bodajknál egy grúzt, Jánossomorjánál egy bolgárt, Ásotthalomnál egy litvánt, Inárcsnál türkmén sofőrt fogtak el az egyenruhások. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában