Ágak törtek, kémény égett, autók rongálódtak

2022.08.30. 08:29

Viharkárok miatt többször riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Illusztráció.

Fotó: Katona Tibor

A szombati vihar miatt öt alkalommal riasztották a megyeszékhely tűzoltóit. Pécsett a Semmelweis, a Hajnóczy, a Sport, a Tolsztoj és a Gosztonyi Gyula utcában okozott károkat az eső és az erős szél. A tűzoltók nagyméretű, letört faágakat távolítottak el, melyek autót, épületet rongáltak meg, illetve a forgalmat akadályozták.

Villám csapott egy családi ház kéményébe vasárnap reggel Pécsett, a Magyarürögi úton. A pécsi hivatásos tűzoltók dugólétra segítségével felmásztak a kéményhez, majd eltávolították annak veszélyes darabjait. További kár az eset során nem keletkezett, személyi sérülés nem történt.

A vasárnapi tűzesetben megsérültek a tulajdonosok

Huszonöt négyzetméteres melléképületben keletkezett tűz vasárnap Kővágószőlősön, a Sajgó utcában. A tulajdonosok elkezdték oltani a lángokat, eközben könnyebb sérüléseket szenvedtek. A mentőszolgálat munkatársai mindkettőjüket kórházba szállították. A pécsi hivatásos tűzoltók eloltották a tyúkólként használt melléképületben keletkezett tüzet. Az ólban a tűz keletkezésekor nem voltak állatok.

Címkék#tűz#vihar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában