Migráció

2022.09.18. 13:40

Harmincheten érkeztek, de nem öleléssel várták őket

Pécsi nyomozók információi segítettek abban, hogy az illegális határsértőket elfogják.

Zs. J.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján a rendőrök az Ócsa közelében állítottak meg egy magyar rendszámú tehergépkocsit szeptember 16-án éjfél után. A járműben a német sofőrön kívül huszonkét, magát szír állampolgárnak valló személy utazott. 

A pécsi nyomozók egy másik esetben is segítettek. Információjuk alapján szeptember 16-án, a hajnali órákban, a 86-os számú főúton állítottak meg egy litván forgalmi rendszámú gépkocsit, amit egy lett állampolgárságú férfi vezetett. A járműben a sofőrön kívül további tizenöt, magát az ellenőrzés során szír állampolgárnak mondó személy utazott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni egyik esetben sem, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában