Baranyába is jutott támogatás

2022.09.12. 18:00

Nyertes pályázatoknak örülhettek az önkéntes tűzoltók

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után nemrégiben az országos katasztrófavédelmi főigazgató döntött az önkormányzati tűzoltóságok és az önkéntes tűzoltó egyesületek természetbeni támogatásairól is.

Zs. J.

Forrás: Szent Flórián ÖTE hivatalos Facebook oldala

A katasztrófavédelem közölte, a természetbeni támogatások végső elbírálása az egyes beszerzési eljárások lezárulását követően valósulhatott meg, ennek értelmében 46 önkormányzati tűzoltóság összesen 61,5 millió forint támogatást kapott, míg 452 önkéntes egyesület nyert el összesen 193,2 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket.

Baranyai önkormányzati tűzoltóság nem volt a nyertes pályázók között az eszközbeszerzésnél, míg a megyei önkéntes tűzoltóságok annál sikeresebben szerepeltek. A nyertes pályázók között megtalálható a palkonyai Szent Flórián Önkéntes és Ifjúsági Tűzoltó Egyesület, a beremendi Baranya Határszél Polgárőr Önkéntes Tűzoltó Speciális Kutató-Mentő Egyesület, a Villányi Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, a Pogányi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület , a Kökényi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Szigetvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Szentlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Pécsi Kutató-mentő és Tűzoltó Egyesület is. Az eszközbeszerzési pályázaton a baranyai önkéntes tűzoltó egyesületek több tízezer forintól több mint félmillió forint összegig nyertek védőeszközöket és tűzoltó technikai eszközöket, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR-rádiókat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában