Lebuktatta magát

2022.09.22. 10:00

Pórul járt: másra hívta a rendőröket, mégis az ő jogsija bánta

A Pécsi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki közlekedési konfliktusa miatt hívta ki a rendőröket, akik megállapították, hogy ittas állapotban vezette a gépjárművét.

bama.hu (forrás: BMF)

Fotós: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint a vádlott az idei év júniusában gépkocsijával nem tudott kiállni egy zsákutcából az ott parkoló motorosok miatt. Ebből kifolyólag a motorosok és közte egy vita alakult ki, melynek során azonban a motorokkal az útból elálltak. A férfi ennek ellenére bejelentést tett a rendőrségen a motorosok miatt, mert az autójával állítása szerint továbbra sem tud kiállni, illetve véleménye szerint a motorosok kábítószer hatása alatt állnak. 

A bejelentést követően a férfi a gépkocsijába ült, majd elhajtott. Mivel a bejelentést a motorosok is hallották, ezért megvárták a kiérkező rendőröket, akiknek elmondták, hogy a bejelentő már gépkocsijával elhajtott és szerintük ittas állapotban volt. 

Ezt követően a rendőrök a bejelentő után mentek, akit megállítottak, majd igazoltattak. Az ellenőrzés során megállapításra került, hogy a férfi ittas állapotban vezette gépjárművét, ezért a helyszínen jogosítványát elvették és bevonták.

Az elkövető cselekménye az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének a megállapítására alkalmas.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!