Jó volt a nyom

2022.09.30. 09:01

Tizenhatan préselődtek be az autóba

Valószínűleg a rendőrök is meglepődtek, mikor a személyautóban tizenhat utast találtak. Az ellenőrzés során az is kiderült, honnan jöttek.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Havran Zoltán

A pécsi nyomozók jelzése alapján az M5-ös autópályánál Dabas közelében a járőrök szeptember 29-én este egy személyautót állítottak meg. A kocsit egy moldovai férfi vezette, mellette egy szintén moldovai személy ült, mindkettőjük ellen embercsempészés gyanúja miatt indult eljárást. A gépkocsiban tartózkodott még tizenhat, magukat szírnek valló ember.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában