A berendezésnek sem kegyelmeztek

2022.10.23. 12:22

Agresszív viselkedéssel, náci karlendítéssel inzultálták az arab személyzetet egy belvárosi étteremben

A nyomozók befejezték a vizsgálatot annak a két férfinak az ügyében, akik származásuk miatt szidalmazták egy pécsi étterem személyzetét.

Zs. J.

Fotó: Rainer Fuhrmann

Közösség tagja elleni erőszak bűntett elkövetése miatt nyomozott a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság egy 47 éves himesházai és egy 46 éves pécsi férfi ellen. A megalapozott gyanú szerint az idősebb férfi idén nyáron ütögette az egyik pécsi belvárosi étterem ablakát, majd bement, és náci karlendítést követően a személyzetre mutogatva közölte, hogy utálja az arabokat.

Ezután az étteremben fel-alá járkált, majd egy széket odébb dobott és feldöntött, illetve a pultra is többször ráütött, és közben folyamatosan szidta az ott dolgozókat a származásuk miatt. Társát azzal gyanúsítják a nyomozók, hogy – szintén a származásuk miatt – szóban inzultálta az étteremben lévő arab személyeket.

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőket, majd elfogták és előállították őket. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában