Óvatosan az utakon!

2023.01.25. 17:38

A magasból is figyelnek ránk a rendőrök (videó)

A héten a tilos jelzésen való áthaladást és a passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrzi a baranyai rendőrség. Úgy tudjuk, drónt is bevetnek a rendőrök az ellenőrzés során.

Zs. J.

Fotó: Bilal Kocabas

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság az idei évben is nagy hangsúlyt fektet a baleset-megelőzésre, a balesetek számának csökkentésére. Ebben kiemelt fontosságú a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer előírásszerű használata, amely egy esetlegesen bekövetkező baleset vagy nagyobb fékezés esetén megvédi a járművezetőt és az utasokat is a sérüléstől.

– Fontos, hogy közlekedés során kizárólag a közlekedésre figyeljünk, pontosan ezért tilos kézben tartott mobiltelefont használni. A közelmúltban balesetet szenvedett két fiatal gyalogos személy, akik fejhallgatót viseltek – írta közleményében a rendőrség. – Azért lehet veszélyes egy gyalogos számára, ha telefonál vagy zenét hallgat, mert ezek a tevékenységek elvonják a figyelmet a környezetben közlekedő járművekről.  

Úgy tudjuk a rendőrség az ellenőrzés során drónt is bevet, hogy kiszűrje a szabálytalankodókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában