Halálra szurkálták az idős férfit

2023.01.13. 19:55

Garéba vezettek a zalai gyilkosság szálai

Hétfőn ölték meg azt a 65 éves férfit, akinek holttestére szerda este talált rá az a férfi fiatal barátnője és a fia Zala megyében Eszteregnyén.

Zs. J.

Fotó: Shutterstock

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának kiemelt főnyomozója pénteken elmondta, hogy a lakásban tartott 12 órás helyszíni szemle során megállapították, hogy az idős férfit egy nagy méretű késsel többször megszúrták, kivérzés miatt halt meg. A családi házból és a garázsból értékek tűntek el, köztük egy 22 éves személyautó, elektronikai cikkek, mobiltelefonok és egy laptop, de valószínűleg készpénzt is elvihettek.

A nyomozók az áldozat barátnőjének családtagjait, felnőtt gyermekeit kezdték el vizsgálni, valamint az ellopott autó mozgását, így derült fény arra, hogy a kocsival még hétfő éjjel Baranyába mentek az elkövetők. Az információk alapján a meggyilkolt férfi barátnőjének Garéból származó veje, valamint annak 18 éves, letenyei barátnője vált gyanússá, akikre csütörtök délelőtt Nagykanizsán, a kórház közelében találtak rá.

A fiatal nőt először tanúként hallgatták ki, ő azt állította, hogy a kocsit Pécsre vitték és ott egy parkolóban hagyták. Később azonban bevallotta, hogy előre megtervezték a korábban erőszakos bűncselekmények miatt börtönre ítélt barátjával, hogy az áldozatuktól értékeket próbálnak szerezni.

Az idős embert az udvarra csalták a házból, és már az ajtóban bántalmazni kezdték. A nő szerint eszméletlen állapotban vitték be a házba, de ott magához tért, ekkor próbálták kifaggatni az értékeiről, ami után a garéi férfi halálra szurkálta az áldozatukat.

A két gyanúsítottat őrizetbe vették, várhatóan szombaton elrendeli a bíróság a letartóztatásukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában