Börtönbe megy

2023.01.31. 09:41

Gyermekével fajtalankodott, elítélték az apát

Fiát kényszerítette szexuális együttlétre egy férfi, aki 13 évig gondolkodhat a fegyházban a cselekedetén.

Zs. J.

Képünk illusztráció

Fotó: MikeDotta

A 49 éves férfi 2003-tól élt élettársi kapcsolatban, amelyből 2006-ban született gyermeke. 2008-ban az élettársi viszony megszűnt, az apa csak alkalmanként látogatta a gyereket. 2016-tól a látogatások gyakoribbá váltak, és a kisfiú is hosszabb időszakokat töltött együtt az apjával. A látogatások, találkozások alkalmával a férfi éveken át rendszeresen szexuális erőszakot követett el  a fián.
Az elsőfokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a férfit 2022. júniusában szexuális erőszak, szexuális visszaélés, valamint vérfertőzés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 13 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosabb büntetés kiszabása iránt fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla jogerős ítéletében az elsőfokú bíróság által kiszabott büntetést helybenhagyta, megállapítva, hogy a vádlott e büntetésből feltételes szabadságra nem bocsátható.

 

Címkék#ítélet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!