Letartóztatták

2023.01.13. 12:10

Injekcióval végzett betegével egy ápoló az egyik pécsi klinikán

Az ápoló az idős nő centrális vénás kanüljén keresztül, közvetlenül az érpályába fecskendezett 50 ml kálium-kloridot, amely miatt a beteg szívmegállás következtében azonnal elhalálozott.

Zs. J.

Fotó: TommyStockProject

A Pécsi Járásbíróság január 13-án elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének alapos gyanúja miatt.
A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi tavaly november közepe óta dolgozott próbaidős ápolóként egy pécsi klinika zárt osztály Covid+ részlegén, ahol akkor feküdt az idős, magatehetetlen nő.

December 17-én, a kora délutáni órákban az ápoló a nő centrális vénás kanüljén keresztül, közvetlenül az érpályába fecskendezett 50 ml kálium-kloridot, amely miatt a beteg szívmegállás következtében azonnal elhalálozott. Az idős nő halálának oka heveny kálium-mérgezés következtében kialakult szívelégtelenség volt.

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény tíztől húsz évig, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított – szabadlábon hagyása esetén – megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyek befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást, ezért a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsított és védője – enyhébb kényszerintézkedés alkalmazása érdekében – fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!