Húsz jelzés volt

2023.02.13. 18:44

Kukatűzhöz is riasztották a tűzoltókat hétvégén

Az elmúlt hétvégén összesen húsz jelzés érkezett a katasztrófavédelem ügyeletére. A baranyai tűzoltóknak nyolc tűzesetet kellett felszámolniuk és tíz műszaki mentést hajtottak végre. Két jelzés tévesnek bizonyult.

Zs. J.

Fotó: RODKARV

A nagyobb tűzeseti beavatkozásokról annyit tudtunk meg, hogy szombat hajnalban kapták az első riasztást. A pécsi Melinda úton két hulladékgyűjtő edény égett teljes terjedelmében. A pécsi lánglovagok rövid időn belül a helyszínre érkeztek. Eloltották a lángokat, amelyek másra nem terjedtek át.

Pár óra múlva újabb riasztás érkezett a központba. Egy helesfai családi ház tetőterében keletkezett tűz. A Fő utcai ingatlanban egy tetőgerenda gyulladt meg, melyet az ott lakók eloltottak a tűzoltók kiérkezése előtt. A szigetvári tűzoltók a még izzó részeket eloltották. A gerenda olyan mértékben károsodott, hogy az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók rokonokhoz költöztek.

Vasárnap este újabb tűzesetről érkezett bejelentés. Pécsen egy Csontváry utcai panelház negyedik emeleti lakásának konyhájában keletkezett tű. A lángok amiatt csaptak fel, mert a lakó elfelejtette levenni az olajat a tűzhelyről, mielőtt lefeküdt volna aludni. A lakásban terjedő füstre ébredt fel, eloltotta a lángokat, majd értesítette a tűzoltókat. A pécsi tűzoltók kis mennyiségű vízzel megszüntették az izzást és kiszellőztették a lakást, amely lakható maradt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában