Az árokban kötött ki

2023.02.16. 13:41

Rendszám nélküli autót üldöztek a rendőrök Pécsett

A sofőrről később kiderült, hogy a Pécsi Járásbíróság eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Fractal Pictures

Olvasónk hívta fel szerkesztőségünk figyelmét, hogy szerdán 14 óra után nem sokkal Mecsekszabolcson, a Katona József utcában egy fehér autót üldöztek a rendőrök. Az esetre rákérdeztünk a rendőrség sajtóosztályán.

– A járőrök február 15-én délután Pécsett, a Hősök terénél észleltek egy rendszám nélkül közlekedő autóst, majd intézkedés alá akarták vonni. A rendőrök a szolgálati gépjármű megkülönböztető jelzéseinek együttes használatával követni kezdték az autóst és jelezték neki, hogy álljon meg, azonban a sofőr ezt figyelmen kívül hagyta, és továbbra is nagy sebeséggel haladt a Katona József utcán – írta a rendőrség.

Az autós megpróbált balra bekanyarodni az Arany János utcába, de a manőver nem sikerült. Letért az útról, és az árokban kötött ki, így a menekülés véget ért. A rendőrök a kocsiban ülő sofőr és utasa igazolványát ellenőrizték. Kiderült, hogy a sofőrt a Pécsi Járásbíróság már korábban eltiltotta a közúti járművezetéstől. A 30 éves pécsi férfit a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra és kihallgatták gyanúsítottként.

Ellene járművezetés eltiltás hatálya alatt vétségének elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, az elkövetett szabálysértések miatt pedig szabálysértési eljárás indult a férfi ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában