Halálos baleset - teljes útzár

2023.03.11. 08:50

A buszról leszállva sokan gyalog indultak haza a közeli falvakba

Sokan az út melletti ösvényen keresztül, gyalog mentek haza, mivel a halálos kimenetelű baleset miatt lezárták a Romonyáról Ellend, Hásságy, Olasz irányába tartó utat. Se autót, se autóbuszt, vagyis semmilyen járművet nem engedtek át a helyszínelés során a rendőrök. 

Zs. J.

Fotó: Dömötör Géza

A baleseti helyszínre délután négy óra előtt érkeztünk meg. Mivel a baleseti protokoll szerint újságíró és kamera csak akkor mehet a baleset helyszínére, amint a holttestet elszállították, és a helyszíni szemle megtörtént, így tudtuk, hogy hosszabb várakozás előtt állunk. Közel másfél óráig ácsorogtunk, mire a helyszínre engedtek minket. Míg a lezárt terület előtt álltunk, egy beszélgetésnek lettünk fültanúi.

– Nagy csattanást hallottam – mondta az egyik szemtanú, aki valószínűleg a buszon ült, mikor a halálos kimenetelű baleset történt.

Segítőkész rendőrök

A baleset miatt az érintett útszakaszt a rendőrök teljesen lezárták. Több órán át helyszíneltek, ezért nemcsak az arra közlekedő autók nem mehettek át, hanem a távolsági autóbuszjáratok sem. Sok diák akkor tért volna haza az iskolából, így nem tehettek mást, minthogy a buszról leszállva, gyalog indultak tovább.

– A másik oldalon már vár rám anya, de hogy tudok itt átjutni? 

– kérdezte tőlünk egy fiatal diáklány.

Próbáltunk segíteni, az egyik járőrt megszólítottuk, aki rögtön segített. Az út mellett vezetett egy földút, ezen keresztül átvezette a leányt.

Alig mentek el, újabb gyalogosok érkeztek. Egy apuka párjával, és két kisleányával. Ők is az iránt érdeklődtek, miként mehetnek tovább. Újra észrevettük a segítőkész rendőrt, aki megint a segítségükre sietett, és a családot átkísérte az ösvényen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában