A sofőr sokkos állapotba került

2023.03.07. 16:36

Részletek a halálos gázolásról: a kukásautó személyzetét nagyon megviselte az eset (Galéria)

Mint korábban megírtuk, halálos baleset történt kedd reggel Pécsen az Uránvárosban, a Bánki Donát utcában. 

Zs. J.

Fotó: Laufer László

A gázolásról annyit tudtunk meg, hogy fél nyolc körül a Biokom Nonprofit Kft. hulladékgyűjtést végző teherautója a közeli házaknál már kiürítette a kukákat, amikor a jármű a parkolóból hajtott volna ki az útra. Úgy tudjuk, az úttest melletti járdán egy idősebb nő állt, aki a másik oldalra szeretett volna átmenni. Lelépett a járdáról, mikor megtörtént a szörnyű tragédia. A 62 éves nőnek olyan súlyos sérülései lettek, hogy a helyszínen életét vesztette.

– Az autót üzemeltető társaság mindenben együttműködik a nyomozóhatósággal. A vizsgálat lezárultáig a Biokom Nonprofit Kft. és Pécs önkormányzata további információt nem oszt meg a nyilvánossággal. Az autó személyzetét rendkívüli módon megviselték a történtek, a sofőr sokkos állapotban van. Számára a Biokom felajánlotta szakember segítségét – közölte közleményében a pécsi városháza sajtóosztálya.  

A halálos gázolás után egy órával még helyszíneltek a rendőrök. A szemétszállító kocsi a gázolás helyszínétől pár méterre állt. A közeli füves területen egy női táska, egy szatyor és egy esernyő hevert, ami feltételezhetően az életét vesztett idős nőé lehetett. Kilenc óra magasságában megérkezett a halottszállító jármű. A kocsiból két férfi szállt ki, pár szót váltottak a rendőrökkel, akik a szemétszállító jármű előtt paravánt tartottak, hogy a szemlélődők elől eltakarják az idős nő holttestét. Pár perc múlva a holttestet a halottszállítók a kocsijukba helyezték, és elhagyták a Bánki Donát utcát.

Úgy tudjuk, a közeli játszótér pavilonja külső kamerával volt felszerelve, de az az épület felújítása miatt a baleset idején nem működött. 

A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a halálos gázolás körülményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában