Még a PIN-kódot is megkapta

2023.04.04. 10:14

Közel egymillió forintot emelt le barátja nagypapájának kártyájáról a fiatal csaló

Egy férfi tett feljelentést a rendőrségen április 3-án azért, mert Pécsett élő édesapja bankkártyájával visszaéltek, és közel egymillió forintot vettek le a számlájáról jogosulatlanul.

Zs. J.

A kép illusztráció

Fotó: Roman Samborskyi

A feljelentő a nyomozóknak elmondta, hogy édesapja az unokája barátjának átadta a bankkártyáját a PIN-kóddal együtt, és megkérte, hogy vegyen le neki pénzt a bankautomatából. A férfi a kérésnek eleget téve levette a kért összeget, majd azt át is adta a sértettnek, azonban a kártyát nem adta vissza neki. Ezt követően március 6-a és 21-e között több alkalommal emelt le a számláról különböző pénzösszegeket a sértett tudta és beleegyezése nélkül, de olyan is volt, hogy nem a teljes, felvett összeggel számolt el a sértett felé, illetve többször vásárolt is a kártyával.

A rendőrök a feltételezett elkövetőt előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki. A 19 éves pusztaegresi férfi a bűncselekménnyel közel egymillió forint kárt okozott a sértettnek, ellene információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Rendőrségi tanácsok:

A bankkártyát és a PIN-kódot soha ne tárolják egy helyen, és ne írják rá a bankkártyára a kódot.

Soha ne hagyják őrizetlenül bankkártyájukat, és ne adják azt kölcsön senkinek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában