Ez történt 100 éve

2023.05.20. 09:12

Egy kóbor kutya okozott riadalmat Pécsen, öt embert megmart a veszett fenevad

Kutya okozott riadalmat Pécsen. Öt embert megmart, mire sikerült leteríteni. 100 éve történt a városban.

Zs. J.

Illusztráció

Fotó: Best dog photo/ Shutterstock

Száz éve a Dunántúl című lap írta, hogy egy kóbor kutya okozott riadalmat Pécsen. Az egyik villamoskocsi kalauza figyelmeztette a veszedelemre a Zsolnay Vilmos utcában szolgálatban lévő Besenczy rendőrt. Ő nyomban hazaszaladt vadászfegyveréért, és üldözőbe vette a kutyát. Az üldözésben segítségére sietett egy tüzérszázados, aki átengedte erre a célra a kocsiját. Az utcáról utcára tartó hajsza kezdődött meg, mire sikerült hatodik lövés után a kutyát leteríteni.

A megmart embereket is felsorolta a lap. Akik a következőek voltak: Grün Paula 9 éves leány, akit a Madár-utcában bal arcán a szem felett; Holzhäuser László 12 éves fiút, akit a Ferenciek utcájában a jobb kezején; Róka József 12 éves fiút a Király-utcában a bal karja felső részén; özv. Czug Károlyné született Beck Ilon 24 éves Zöldfa-utca 10. szám alatti lakost a Király- és Kazinczy-utca sarkán a jobb kezén; Fehér István 15 éves fiút a Szeszgyár előtt a bal karján marta meg.

A kutyát felboncolták, majd a levágott fejét megvizsgálás céljából felküldték Budapestre. A megmart áldozatok szintén Budapestre utaztak a Pasteur-intézetbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában