Nem kegyelmezett a jégeső

2023.07.24. 19:19

Kis gólyát mentettek Marócsán a tűzoltók (képek)

Forrás: BMKI - Pécs HTP

Korábban beszámoltunk róla, hogy a baranyai települések közül Marócsa volt az egyik, amelyik a péntek esti jégeső következményeként jelentős károkat szenvedett. Sajnálatosan, az ott élők ingatlanjain kívül három kis gólya is a jég áldozatául esett, kettő sajnos el is pusztult - írja honlapján a megyei katasztrófavédelem.

Szombaton a Marócsán védekezési feladatokat ellátó hivatásos tűzoltók lettek figyelmesek a gólyafészekre, amelyben látták a gólyákat, de azok "gyanúsan" nem mozogtak. A fészekbe beletekintve látták, hogy három kis gólya volt ott. Mindegyik madáron sérülések voltak láthatóak, sajnálatosan kettő nem élte túl a jégverést, az egyik viszont még életben volt.

Forrás: BMKI - Pécs HTP

A tűzoltók értesítették a Duna- Dráva Nemzeti Park Igazgatóságot, akinek természetvédelmi őre jött ki a helyszínre, megvizsgálta a sérült kis gólyát. A szerencsétlenül járt állatot Szigetvárra, a Madármentő Állomásra szállították, ahol ápolni fogják, majd amint megerősödik, szabadon engedik.

Forrás: BMKI - Pécs HTP

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában