Figyelem!

2023.07.11. 17:00

Meghosszabbították az engedélyt: tovább retteghetnek a vaddisznók

Meghosszabbította a rendőrség a belterületi vadászatra adott engedélyt a kártékony vaddisznóállomány megfékezésére Pécsett – adta hírül a police.hu.

Bama.hu

Fotó: Martin Prochazkacz

A pécsi Nagydeindoli utcában és a Középdeindol-hegyhát dűlőben található elhanyagolt kertekben megtelepedett vaddisznók miatt korábban lakossági bejelentések érkeztek, mert a vadak jelentős károkat okoztak a gyümölcsösökben.

A terület nincs közvetlen kapcsolatban vadászható vadászterülettel, ezért a kártékony vadállomány eltávolításának egyetlen lehetséges módja a vaddisznók belterületi vadászata.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatja a lakosságot, hogy 2023. július 10-e és december 31-e között a csillagászati napnyugtát követő 1 óra és a csillagászati napkeltét megelőző 1 óra közötti időszakban a Hosszúcser Vadászegylet kérelme alapján belterületi vadászatot engedélyezett, mivel a vaddisznók továbbra is jelen vannak a területen.  

A belterületi vadászattal érintett terület:

  • Pécsett, a Középdeindol-hegyhát dűlő 57. számú ingatlan, illetve a Nagydeindoli utca 68. számú ingatlan területe.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a lakosság figyelmét, hogy az érintett területen fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában