Vihar

2023.07.23. 11:15

Szombaton és vasárnap is dolgoznak a tűzoltók a károk felszámolásán

A pénteken délután, heves esőzéssel, orkán erejű, károkozó széllel, jégesővel érkező zivatar jelentős károkat okozott Baranya vármegyében. Közel százhúsz bejelentés érkezett rövid időn belül a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tevékenységirányítási központjába, péntek óta operatív törzs irányítja a viharkárok felszámolását.

Bama.hu

Fotó: Karnok Csaba

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a jégeső közel 150 ingatlanban okozott károkat, kiemelt számban Kákicson, Marócsán és Csányoszrón. A katasztrófavédelem még pénteken felmérte a károkat és erre figyelemmel osztotta el a mentőegységek védekezési feladatait. 

Szombaton közel 140 fő kezdte meg a védekezési munkákat, hivatásos és önkéntes tűzoltók, önkéntes mentőszervezetek és magánszemélyek. A vármegyei hivatásos tűzoltókat Bács, Tolna, és Somogy vármegyéből 24 tűzoltóval és 6 gépjárművel erősítették meg. A védekezésben részt vevők ellátásáról karitatív szervek gondoskodtak a nap folyamán.

Az épületekben bekövetkezett károk felszámolása mellett, a tegnapi napon 12 esetben fakidőléseknél avatkoztak be az egységek. A kidőlt fák hét helyszínen akadályozták a közúti közlekedést. A leszakadt vezetékek miatt huzamosabb áramkimaradások is jelentkeztek, a szolgáltatás helyreállítása folyamatosan történt. 

A védekezési munkák vasárnap is zajlanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában