Jelentősek a károk

2023.07.24. 17:00

Valósággal letarolta az Ormánságot a pénteki vihar

Bama.hu

Fotó: Laufer L.

Ahogy már mi is beszámoltunk róla, a péntek esti jégesővel járó heves vihar jelentős károkat okozott Baranyában, a vármegye tűzoltóinak közel százhatvan alkalommal kellett beavatkozniuk. Emellett útra, kerítésre, házra dőlt fák, leszakadt vezetékek és faágak miatt is riasztották a vármegyei egységeket.

A jégeső Kákicson, Marócsán és Csányoszrón okozta a legnagyobb kárt, Csányoszrón egy családi ház teteje olyan súlyosan károsodott, hogy lakhatatlanná vált. A Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyzet kezelésére péntek este operatív törzset hozott létre annak érdekében, hogy a kárelhárítási feladatok mielőbb elkezdődhessenek. A baranyai hivatásos és önkéntes tűzoltók mellett Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megyéből is érkeztek hivatásos egységek, hogy segítsenek a munkálatokban.

 

Az irányítást július 22. szombattól a sellyei katasztrófavédelmi őrsön létrehozott helyszíni operatív törzs végezte. A beavatkozási munkálatokat legtöbb esetben a jég által szétvert tetőcserepek bontása és a tetők fóliázása jelentette. A legtöbb feladattal szombaton birkózott meg az 57 hivatásos beavatkozó tűzoltó, az operatív törzsben résztvevő 22 fő hivatásos állományú személy, valamint az 57 önkéntes. A kadarkúti önkormányzati tűzoltóság, a Pécs Egyházmegyei Katolikus Karitász, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat Önkéntes Mentőszervezete, a Szentlőrinc ÖTE, az Ófalu ÖTE, a Baranya Speciális Mentők Mentőszervezet, a Pécs ÖTE, a Magyar Református Szeretetszolgálat, a Sellye ÖTE, a Határszél ÖTE, valamint civilek szabadidejüket és energiájukat nem kímélve siettek a lakosság segítségére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában