Törvényszék

2023.08.26. 17:00

Pécsen folytatódik a csecsemőgyilkos anya pere

A Pécsi Törvényszéken folytatódik szerdán annak a háromgyermekes anyának a pere, aki tavaly megölte újszülött csecsemőjét.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Gorodenkoff

A szülők a Somogy vármegyei kistelepülésen, Bábonymegyerben éltek és korábban elhatározták, hogy több gyermekük már nem lesz. A nő mégis teherbe esett, amit titkolt férje, szülei és ismerősei előtt. 

Tavaly október 13-án délután a nő a családi házat elhagyta és egy lakatlan ingatlanhoz ment, és ott egy egészséges fiúgyermeknek adott életet. Az újszülöttet egy nadrágszíjjal megfojtotta, a holttestet egy törölközőbe csavarta és szemeteszsákba helyezte, melyet az ingatlan udvarán rejtett el.

A Kaposvári Törvényszék a nőt 16 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a szabadságvesztést fegyházban kell végrehajtani és a nő feltételes szabadságra nem bocsátható. A törvényszék ítélete ellen a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért jelentett be fellebbezést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában