Bonyolódnak a szálak

2023.09.09. 09:00

Cipős akták: több mint kétmilliárdos már a kár

140 rendőr, 17 helyszín, 40 lefoglalt elektronikai eszköz. Ez a mérlege annak a rendőrségi akciónak, amit ismét a gyógyeszközökkel kapcsolatos visszaélések ügyében hajtottak végre Budapesten, Pest, Nógrád, Csongrád-Csanád vármegyékben, illetve az ausztriai Bludenz városában. A „cipős akták” hónapról hónapra egyre terjedelmesebbek, és a szálai elérték Baranyát is.

Zsigmond József

Az ügyben hónapról hónapra növekszik a kárösszeg is, míg a nyomozás elején 250 millió forint volt a kár, idén januárban 430 millió, februárban 880 millió, míg mára ez az összeg már meghaladta a 2 milliárdot. 

A Pécsi Járásbíróság korábban három baranyai nő és négy férfi letartóztatását rendelte el üzletszerűen, bűnszövetségben, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének alapos gyanúja miatt. A Pécsi Törvényszék közlése szerint a gyógyászati segédeszközök gyártásával és forgalmazásával foglalkozó cégek képviselői megszerezték magánszemélyek személyes és orvosi adatait és ezeket átadták a velük együttműködő, elsősorban ortopédiai szakterületen praktizáló orvosoknak, akik ezen adatok felhasználásával, a szükséges orvosi vizsgálatok elvégzése nélkül, valótlan tartalmú vényeket állítottak ki.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában