Eljárás is indult

2023.09.09. 17:00

Három éve indult el az iskolaőrrendszer, amelyhez számos baranyai iskola bekapcsolódott

Az iskolaőri rendszer 2020. szeptember 1-je óta működik Magyarországon. Induláskor országosan 1409-en jelentkeztek, akik közül az alkalmassági (egészségügyi, pszichológiai és fizikai) vizsgálatokat követően 504 került be a képzési rendszerbe. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a rendőrség szakemberei együtt végezték a vizsgáztatást: 131 nő és 373 férfi tett végül sikeres záróvizsgát.

Zsigmond József

Forrás: MW

Fotó: Huszár Márk

Baranya vármegyében 2020-ban 31 oktatási intézmény csatlakozott az iskolaőri programhoz. Az elmúlt években további oktatási intézmények kértek és kaptak felvételt az iskolaőri hálózatba, tavaly kilenc új intézmény csatlakozott az iskolaőri programhoz: Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézménye, Meixner Ildikó EGYMI Mohács, Munkácsy Albert Általános Iskola (Kémes), Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti iskola 1. Sz. Általános Iskolája, Pécsi Apáczai Csere János Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium, Alapfokú Művészeti iskola 2. Sz. Általános Iskolája, Pécsi Éltes Mátyás EGYMI, Versendi Általános Iskola, Mohács Térségi Általános Iskola, Vajszlói Kodolányi János Általános Iskola Bogádmindszenti Általános Iskolája. 

– Idén szeptember elsejétől 51 iskola vesz részt a programban. A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában lévő iskolaőrök 2020. szeptember 1-je óta összesen 63 esetben intézkedtek, amelyből 35 esetben – többségében garázdaság miatt – rendőrségi eljárás is indult – tudtuk meg a rendőrség sajtóosztályától. 

Iskolaőrnek bármelyik rendőrkapitányságon vagy a főkapitányságon lehet jelentkezni, ahol tájékoztatják az érdeklődőket a felvétel feltételeiről, az iskolaőri képzés helyéről és a tanfolyam indulásának időpontjáról. Igény esetén átadják számukra az iskolaőr-jelentkezési egységcsomagot, amelyet elektronikus vagy postai úton kell a főkapitányság humánigazgatási szolgálatára ([email protected] vagy 7601 Pécs, Pf.: 237.) elküldeni. A jelentkezéshez szükséges egységcsomag a police.hu oldalról is letölthető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában