Áramszünet

2023.09.14. 20:51

Sötétbe borult Kertváros, telefonokkal világítottak az emberek, éjszaka aztán újabb áramszünet jött

Bama.hu

A kép illusztráció

Fotó: Dmytro Falkowskyi

Olvasónk jelezte csütörtök este, hogy sötétbe borult a pécsi Kertváros egy része, nincs áram többek között az Esztergályos János és az Aidinger János utcában sem. A lakók az ablakból figyelik a történéseket. A telefonjaikkal pedig úgy világítanak, mintha a koncerten lennének. Mint olvasónk írta, egy férfi a „szabad a csók” kiáltással próbálta oldani a feszült hangulatot. 

Az ügyfélszolgálat tájékoztatása szerint a középfeszültségű vezeték hibásodott meg. A probléma jellegét fel kell tárni ahhoz, hogy megtudják mennyi ideig fog tartani az áramkimaradás, de várhatóan az este folyamán helyre tudják állítani a szakemberek. 

Frissítés: 21.19-kor helyreállították a hibát. 

Frissítés 2:

Éjjel fél tizenegykor ismét elment az áram az említett településrészen, majd utána egy-egy másodpercekre tért vissza néhányszor. Ekkor többen úgy döntöttek, hogy lekapcsolják a lakásokban a villanyóránál az áramot, nehogy kárt tegyen az elektronikai eszközökben. Éjfél előtt fél órával aztán ismét akadásmentesen visszatért a szolgáltatás.

További érdekesség, hogy többen jelezték, hogy csodás fényes gömböket észleltek az égbolton az ablakokban csüngve kilenc óra után nyugati irányban az elsötétült Kertváros felett. A szerencsések Elon Musk műholdjait, a Starlinket láthatták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában