Ellenőriznek is

2023.10.03. 17:00

Figyelmetlenek a sofőrök - sok a baleset még több a sérült

A balesetek következtében 13-an könnyen, hárman súlyosan sérültek.

Bama.hu

Baranya vármegye közútjain szeptember 25-e és október 1-e között összesen 55 baleset történt, amelyek közül 40 eset anyagi kárral végződött, 15 baleset során pedig személyi sérülés is történt. 

A balesetek okai főként a sebesség nem megfelelő választása, valamint az előzés és az elsőbbségi jog meg nem adása voltak.

Az elmúlt hónapokban több olyan baleset történt Baranya vármegye közútjain, amelynek érintettjei motorral, rollerrel, kerékpárral vagy quaddal közlekedtek. Ezekre a balesetekre jellemző, hogy szinte minden alkalommal személyi sérüléssel járnak, amelyek gyakran súlyos kimenetelűek. A balesetek oka sokszor, hogy a járművezetők figyelmetlenül, gondatlanul közlekednek, és nem tartják be a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokat, mint például az elsőbbségi szabályokat vagy a sebesség helyes megválasztását.

A rendőrség felhívja a gépjárművezetők és az utasok figyelmét hogy, lakott területen kívül és belül egyaránt kötelező a biztonsági öv használata! Erre azért van szükség, mert egy baleset során ez az eszköz képes arra, hogy megakadályozza a gépjárműben tartózkodók járműből történő kiesését, illetve hogy az esetlegesen bekövetkező sérülések súlyossági fokát enyhítse.

Ezen a héten a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság a forgalomirányító fényjelző készülék tilos jelzésének figyelmen kívül hagyását ellenőrzi.

 
 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában