Évekig ülhetnek

2023.10.01. 16:20

Lebuktak a dílerek: Hollandiából érkezett a kokain

Kábítószer-kereskedelem miatt állnak a Pécsi Ítélőtábla elé kedd délután az a két férfi, akit azzal vádolnak, hogy kokaint hoztak be az országba Hollandiából.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Gorodenkoff

A Kaposvári Törvényszék az elsőrendű vádlottat hét év fegyházra, társát három év fegyházra ítélte, ami ellen az ügyész súlyosításért, míg a védők és vádlottak enyhítésért felebeztek, így az ügyük Pécsre került. 

A másodrendű vádlott autókereskedéssel foglalkozott, Hollandiából hozott be autókat, míg az elsőrendű vádlott kábítószer-kereskedelemből tartotta el magát. A két férfi barátok voltak, és tudtak egymásról, hogy miből származik a bevételük. Az egyik alkalommal megkérte a kábítószerrel kereskedő férfi, hogy elutazhat-e autókereskedővel Hollandiába. Az utat hatszor tették meg mikor a rendőrség rajtuk ütött. Az első rendű vádlott egy pótkereket vitt magával, amelynek abroncsába tett a Hollandiában vásárolt kábítószert, kokaint. A hatodik kiutazás alkalmával már a másodrendű vádlott is tisztában volt a kiutazásuk céljával, ez alkalommal két kilogramm kokain tartalmú port vásároltak és hoztak be az országba.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottakat társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettében találta bűnösnek, az elsőrendű vádlottat 7 év fegyházra, 7 év közügyektől eltiltásra és 300 ezer forint pénzbüntetésre, míg a másodrendű vádlottat 3 év fegyházra és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlottak leghamarabb a büntetés 2/3-ad részének kitöltését követő napon bocsáthatók feltételes szabadságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában