Gyorshajtás, ittasság, biztonsági öv

2023.11.20. 17:00

Ezeket ellenőrzik kiemelten a közutakon a héten a rendőrök

Baranya több helyszínén is számítsanak a közlekedők sebesség-ellenőrzésre és az ittas vezetők kiszűrésére – hívta fel a figyelmet hétfőn a vármegyei főkapitányság a Facebook-oldalán.

Balikó Gergely

Képünk illusztráció

Fotó: Péter B. Árpád

Mint kiemelték, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság folyamatosan baleset-megelőzési céllal ellenőrzi a megengedett legnagyobb sebesség betartását.

A sebességhatár túllépése esetén nő a féktávolság és a járművezetőnek jóval kevesebb ideje marad egy esetleges veszélyhelyzetben a helyes döntés meghozatalára, hiszen ilyenkor nő a reakcióidő alatt megtett út is – figyelmeztettek az egyenruhások.

Úgy folytatták: további kiemelt baleseti kockázati tényező az ittas vagy bódult állapotban történő vezetés. Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, hajlamos túlzott kockázatot vállalni és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti, ezért kérjük, hogy amennyiben alkoholt fogyasztanak, ne vezessenek gépjárművet.

A vármegye több helyszínén is számítsanak sebesség-ellenőrzésre és az ittas vezetők kiszűrésére. Ezek mellett a biztonsági öv használatát is kiemeltek ellenőrzi a rendőrség, amely során a szabálytalankodókat megállítják és cselekményüket a jogszabályoknak megfelelően szankcionálják – derült ki a rendőrség Facebook-bejegyzéséből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában