A szomszéd látta, ahogy a hullát húzza

2023.12.05. 17:30

Taglózó kalapáccsal verte agyon testvérét, tíz évre ítélték jogerősen

Jogerősen tíz év börtönbüntetésre ítélte kedden a Pécsi Ítélőtábla azt a Zala vármegyei férfit, aki taglózó kalapáccsal verte agyon a testvérét. A rendőröket egy szomszéd értesítette, aki látta, ahogy a gyilkos a holttestet az udvaron vonszolja.

Bama.hu

Fotó: Pesti Tamás

A táblabíróság tájékoztatása szerint a vádlottat emberölés bűntettében találták bűnösnek és a szabadságvesztésen felül tíz év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

A megállapított jogerős tényállás szerint a vádlott két testvérével, köztük a későbbi áldozattal élt együtt. A férfi és a sértett is italozó életmódot folytatott, a testvérek között rendszeresek voltak a veszekedések, a sértett alkohol hatására agresszívvé vált, rendszeresen pénzt követelt testvéreitől alkoholra.

Mint ismertették, 2022. október 30. délutánra a vádlott és a sértett is ittas lett, amikor is a sértett ismét pénzt kért testvérétől. Ő ezt megtagadta, emiatt ismét veszekedni kezdtek, és ekkor a vádlott megfenyegette a sértettet azzal, hogy ha ismét pénzt kér tőle, akkor megöli.

A férfi azonban folytatta a követelőzést, így a vádlott a szerszámos kamrából magához vett egy 95 centiméter hosszúságú taglózó kalapácsot, amivel visszatért testvéréhez. Előbb ököllel megütötte a testvérét, aki ettől a földre esett, majd a kalapáccsal két alkalommal nagy erővel lesújtott a földön fekvő sértett fejének hátsó részére. Az ütésektől a sértett koponyája betört, agya szétroncsolódott és pillanatokon belül életét vesztette – derült ki a tábla tájékoztatásából.

A bíróság hozzátette, hogy ezután a vádlott a holttestet a kert hátsó részébe húzta, ezt azonban észlelte egy, az utcában lakó és korábban a veszekedést halló férfi, aki értesítette a rendőrséget.

Az első fokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés bűntettében, ezért őt 10 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A fellebbezések folytán másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és helybenhagyta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában