Közlekedésbiztonság

2023.12.17. 09:00

Vigyázzunk a gyalogosokra! – figyelmeztet a rendőrség

Vigyázzunk a gyalogosokra! – figyelmeztet a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Mohay Réka

Forrás: police.hu

Közösségi oldalukon tették közzé a felszólítást, miszerint a borongós, havas, illetve esős decemberi időjárás korántsem kedvez a közlekedésbiztonságnak. 

– Leginkább a védtelen közlekedők, azaz a gyalogosok és kerékpárosok vannak veszélyben, hiszen őket nem védi karosszéria, a gépjárművek vezetői pedig nem mindig veszik észre őket – hangsúlyozzák.

– A gyalogosokat arra kérjük, hogy a saját biztonságuk érdekében tegyék magukat láthatóvá világos, illetve fényvisszaverő ruházat, vagy kiegészítők viselésével, és közlekedjenek szabályosan! Lakott területen belül, körülnézést követően a zebrát használva menjenek át az úttesten, lakott területen kívül pedig lehetőleg ne az úton, hanem az útpadkán közlekedjenek! A gépjárművezetőket pedig arra kérjük, hogy mindig az út, időjárási és látási viszonyoknak megfelelően közlekedjenek, különös figyelemmel a gyalogosokra! – figyelmeztet a hatóság.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában