Tovább bővültek

2024.01.03. 09:00

Baranyában ötvenhat településen a katasztrófavédelem kéményseprői végzik a kémények tisztítását, ellenőrzését

A katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez az év első hónapjában összesen nyolcvan település került át.

Czeczon Enikő

Fotó: Imre György

Az érintett helységek több vármegyéből kerültek ki, köztük Baranyából is. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tizenöt, Békés Vármegyében egy, Baranya vármegyében ötvenhat, míg Csongrád-Csanád vármegyében nyolc településen végzik a katasztrófavédelem kéményseprői év elejétől a kémények tisztítását és rendszeres időszaki ellenőrzését. 

Ezt a nagyszámú változást az indokolta, hogy lejárt ezen települések közszolgáltatói szerződése. Ezzel a mostani bővüléssel már a fővárosban és tizennyolc vármegyében dolgoznak a katasztrófavédelem kéményseprői, akiknek feladta a fűtési rendszerek biztonságos működésének ellenőrzése, a kémének műszaki állapotának rendszeres felülvizsgálata, és a kémények tisztítása.

Fontos tudnivaló, hogy automatikusan csak a társasházakba és lakásszövetkezeti ingatlanokba érkeznek a kéményseprők. A családi házakhoz való kiszállás kizárólag a lakók kérésére, egyeztetett időpontban történik, ez a közszolgáltatás a magánszemélyek számára ingyenes. További információ a kéménysepréssel kapcsolatos ügyintézésről a 1818-as telefonszámon kérhető, valamint az online ügyfélszolgálaton keresztül is megkereshetők.

A januári változással a katasztrófavédelem kéményseprői ellátási területhez már 2 ezer 923 település tartozik. Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye 15, Csongrád-Csanád vármegye egy és Vas vármegye 216 települése kivételével az ország többi részén a lakossági kéményseprést a katasztrófavédelem kéményseprői végzik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában