Letartóztatták

2024.01.25. 09:00

Idős nőt követett a pécsi utcán, majd elvette az értékeit

A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy férfi letartóztatását egy hónapra a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette alapos gyanúja miatt – tájékoztatott a Pécsi Törvényszék.

Bama.hu

Fotó: Westend61

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi január 19. napján a kora délutáni órákban Pécsett, az egyik utcán követte a 80. életévét betöltött pécsi sértettet egészen annak lakásáig. Majd – folytatták - a nő idős kora miatti védekezésre képtelen állapotát kihasználva a kezéből kitépte a táskáját, azután azzal elfutott. A sértett táskájában található pénztárcában 15000 forint, valamint kisebb összegű aprópénz volt – részletezte a törvényszék.

A gyanúsított vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett, különös visszaeső. Cselekményét ellene folyó más büntetőeljárás hatálya és jogerős, még meg nem kezdett szabadságvesztés büntetés hatálya alatt követte el – ismertette a bíróság.

Indoklásuk szerint alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított, szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne; a bizonyítást megnehezítené vagy meghiúsítaná, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezekre tekintettel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A Pécsi Törvényszék beszámolt arról is, hogy az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított fellebbezést jelentett be szabadlábra helyezése érdekében. A gyanúsított kirendelt védője a bírósági ülésen nem vett részt, neki három nap áll rendelkezésére a fellebbezés bejelentésére. A bíróság határozata nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában