Tíz évet kapott

2024.01.18. 17:30

Jogerősen elítélték a kiskorú rokonával erőszakoskodó baranyai férfit

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyetértve a Pécsi Ítélőtábla helybenhagyta az első fokon kiszabott 10 év fegyházbüntetést annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki kiskorú rokona sérelmére szexuális erőszakot követett el – tájékoztatott a vádhatóság.

Bama.hu

Illusztráció

Fotó: YP_Studio

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség közlése szerint a nevelőszüleivel együtt élő baranyai férfi családjához 2019. év júniusában látogatóba érkezett két kiskorú unokahúga, akik a vádlottal közös szobában aludtak. Az éjszaka ittasan hazatérő vádlott a telefonján a még ébren lévő idősebbik gyereknek pornográf videofelvételeket mutatott, majd a kislányt szexuálisan molesztálni kezdte.

2019. júliusában a két gyerek néhány napot ismét a nagyszülői házban vendégeskedett. Egyik este a vádlott ismét későn ért haza, és az idősebb unokahúgával a fürdőszobában újra szexuális indíttatással erőszakoskodott – részletezték az esetet.

A főügyészség felidézte, hogy az első fokon eljáró Pécsi Törvényszék a 2023. áprilisában hozott ítéletével a vádlottat szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 10 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a védelem felmentésért fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a bűncselekmény minősítésének módosítására, egyebekben az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

A Pécsi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét az ügyészi indítványnak megfelelően módosította, az elsőfokú bíróság által kiszabott fegyházbüntetést helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában