Olvasóink jelezték

2024.01.22. 06:55

Komoly lehetett a baj: több tűzoltó is kiérkezett az Enger központhoz éjjel (Frissítve)

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: worradirek

Olvasónk jelezte hírportálunknak, hogy vasárnap az éjszakai órákban tűz ütött ki a birjáni elágazásnál található Enger központnál.

Információnk szerint több tűzoltó is kiérkezett a helyszínre.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjét, amint válaszol megkeresésünkre, frissítjük cikkünket.

Frissítve:

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint január 21-én este érkezett hozzájuk egy bejelentés, hogy az Enger központ egyik raktárából dől a füst. Mivel olyan épületről volt szó, ami különös odafigyelést igényel, ezért 5-ös kiemelt fokozatban indultak el a tűzoltók, ami azt jelenti, hogy 12 járművel érkeztek a helyszínre, valamint kiment a KML - Katasztrófavédelmi Mobil Labor - és a KMSZ - Katasztrófavédelmi Műveleti  Szolgálat - is. Amikor kiérkeztek az egységek a helyszínre, akkor 80-100 négyzetméteren égett a tetőszerkezet, ami tovább is terjedt 10 négyzetméteren, a magas polcokon tárolt tisztítószerekre. Ezeknek a termékeknek a csomagolása lángra kapott.

Az értesítés beérkezésekor azt is jelezték,  hogy robbanásokat hallottak, amelyeket spray-dobozok okoztak. 

Sok egységgel mentek ki a tűzoltók, de a tűz láttán a fokozatot visszaminősítették, végül két sugárral sikerült eloltani a tüzet.

A KMSZ igazgatói utasításra tűzeseti helyszíni szemlét folytatott le, illetve a KML koncentráció-méréseket végzett a különböző vegyszerek, tisztítószerek jelenléte miatt, de a levegőben nem mértek olyan értéket, ami miatt szükség lett volna további intézkedésre.

Úgy tudjuk, hogy személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A tüzet vélhetően az okozta, hogy a kéményen belüli szigetelés nem volt megfelelő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában