Figyelem!

2024.01.15. 12:41

Már készenlétben állnak a hókotrók, hétfő délután megérkezhet a havazás Pécsre

A HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. időjárás előrejelzése szerint Pécsett a délutáni óráktól a csapadék fokozatosan átvált havasesőre majd havazásra – figyelmeztet lapunkhoz eljuttatott közleményében a Biokom Nkft.

Bama.hu

Fotó: rbkomar

Ennek megfelelően a városi hó-, és síkosságmentesítési feladatokat ellátó BIOKOM Nkft. mind a kézi, mind a gépi hó-, és síkosságmentesítési munkákban résztvevő munkatársai és alvállalkozói részére készenlétet rendelt el.

A BIOKOM NKft. 40 munkatársa, valamint 9 darab tolólapokkal, hóekékkel, és úgynevezett „sószóró-adapterekkel” felszerelt járműve áll készenlétben, amelyek a városi utak hó-, és síkosságmentesítését végzik szükség esetén. Amikor a hőmérséklet fagypont alá csökken, ezek a járművek megkezdik az úthálózat ún. előszórását. A járdák, parkolók megtisztítását négy kistraktor, és hat kisteherautó látja el kiegészülve az alvállalkozók 12 kis hókotrójával és 12 kisteherautójával.

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a város úthálózata több mint 800 km hosszú, és a tömegközlekedéssel érintett útvonalak a mentesítés során elsőbbséget élveznek, így előfordulhat, hogy a hegyi utcákba, dűlőkbe csak idővel tud megérkezni a segítség. Ezért társaságunk a város 49 pontján helyezett ki szóróanyag-tároló edényeket, ezekbe sózott homok került, valamint a város közel 450 további közterületi pontján áll rendelkezésre homok mentesítőanyagként, amelyet a lakosok szabadon használhatnak. Mindezek mellett a városüzemeltetési társaság munkáját a lakosság is nagyban tudja segíteni, ha – a helyi rendelet előírásai szerint – mindenki a lakóingatlana előtti terület (járdák, járda hiányában az út egy méteres szélességű területe) hó-, és síkosságmentesítését elvégezi.

Tájékoztatjuk továbbá a tisztelt lakosságot, hogy a BIOKOM NKft. állandó hóügyeleti és útügyeleti szolgálatot működtet, amely a nap 24 órájában végzi feladatát. A lakosság részére pedig éjjel-nappal hívható telefonszámot biztosít: 72/502-100 vagy 80/200-590.

Kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a mentesítés ideje alatt a kivitelezést végző kollegák munkáját segítsék elő, azt türelemmel és toleranciával kezeljék, valamint, hogy mindenki csak téli gumival keljen útra, és a téli útviszonyoknak megfelelően, kellő odafigyeléssel közlekedjen. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában