Ez történt 50 éve

2024.01.15. 09:00

Utasainak akart felvágni édesapja Wartburgjával, majdnem tragédia lett belőle

Ötven évvel ezelőtt arról számoltunk be a Dunántúli Napló hasábjain, hogy egy frissen diplomázott férfira 1 év és 2 hónap – börtönben letöltendő – szabadságvesztést szabtak ki közúti veszélyeztetés miatt.

Czeczon Enikő

Fotó: majorosl

Az eset még 1973. július 15-én virradóra történt Pécs és Szigetvár között a 6-os úton. A diplomáját megszerző fiatalember édesapja Wartburgjával érkezett meg ezt az örvendetest eseményt megünneplő bulira, akinek italozása közben támadt a gondolata, hogy leugrik a városba, ahol felvett két általa ismeretlen diáklányt. Meghívta őket a bankettre, ahol együtt szórakoztak tovább.  

Röviddel éjfél után autóba ültek és elindultak Szigetvárra. A fiatalember jó kedvű volt, és szórakoztatni akarta társait, és azt mondta: „Most figyeljen a közönség, s nézzen előre... hadd mulasson a közönség”. Ezen felkiáltás után kezdett el cikcakkozva haladni, majd a jármű végül a szántóföldön kötött ki, felborult és összetört. A jármű négy utasa közül csak egy sérült meg, az autó viszont totálkáros lett.

A bíróság közúti veszélyeztetés bűntettében mondta bűnösnek a férfit, akit 1 év és 2 hónap szabadságvesztésre ítélt, és 2 évig eltiltotta a közúti gépjárművezetéstől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában