Vigyázat!

2024.04.21. 09:54

Az internetes zaklatás veszélyeire figyelmeztette a rendőrség a gyerekeket és a szülőket

Mohay Réka

A szelfik és a közösségi média, az örökké kéznél lévő kamerás telefonok veszélyei, rosszindulatú célokra történő felhasználása, az internetes zaklatás, illetve az online világban elkövetett bűncselekmények témakörében kaptak tájékoztatást a Hosszúhetényi Általános Iskola diákjai, tette közzé Facebook-oldalán a Baranya vármegyei rendőrség a napokban zajló program kapcsán.

– A zsúfoltságig megtelt tornacsarnokban a fiatalok nagy érdeklődéssel és nyitottsággal beszélgettek pécsi kolléganőnkkel, aki hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat a cyberbullyng áldozattá válásának elkerülése érdekében 

– írta a hatóság.

A rendőrség módszeresen törekszik az elmúlt években arra, hogy az online térben leselkedő veszélyekkel megismertesse az internetező fiatalokat és időseket egyaránt, ennek érdekében nyilvános edukációs anyagokat tesznek közzé, illetve a hosszúhetényi iskolában zajlóhoz hasonló előadásokat is tartanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában