krimi

2019.06.15. 09:17

Bedrogozva furikázott egy sofőr Pécsen

A rendőrség befejezte a vizsgálatot annak a gépkocsivezetőnek az ügyében, aki bódult állapotban vezette autóját Pécsen.

bama.hu

Forrás: Shutterstock

Járművezetés bódult állapotban bűncselekmény elkövetése miatt folytatott büntetőeljárást a Pécsi Rendőrkapitányság egy 21 éves tolnai férfi ellen. A személygépkocsival közlekedő férfit február 13-án hajnalban igazoltatták a rendőrök Pécsen, a Kolozsvár utcában.

Az ellenőrzés során felmerült a gyanúja annak, hogy a sofőr kábítószert fogyasztott, amelyet a rendőröknek a helyszínen be is ismert, ruházatának átvizsgálása során pedig kábítószergyanús anyagot találtak nála az egyenruhások.

A gépkocsivezetőt előállították további mintavételre, amely során a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt THC-ra pozitív eredményt mutatott. Később a toxikológiai vizsgálat, valamint az orvosszakértői vélemény eredménye is igazolta a rendőrök gyanúját, mivel a szakértők megállapították, hogy a járművezetés idején a férfi a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt.

Az ügyben a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában