Siklósi Járásbíróság

2018.10.16. 10:01

Kábító hatású anyagokat értékesítettek, elítélték őket

A Siklósi Járásbíróság október 15-én hat vádlottat mondott ki bűnösnek bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében.

Az elsőrendű és a másodrendű vádlottak élettársak, kapcsolatukból származó gyerekeik a harmadrendű és negyedrendű vádlott. Az ötöd rendű vádlott a harmadrendű vádlott barátja, míg a hatod rendű vádlott velük egy településen lakó ismerősük, autószerelő, akivel a másodrendű vádlott javíttatja a családi gépkocsikat.

Az elsőrendű és másodrendű vádlottak –jövedelemmel nem rendelkeztek – 2013 előtt abban állapodtak meg, hogy Siklóson és környékén kábító hatású anyagokat, kábítószert értékesítenek és gyerekeiket is megkérték arra, hogy segítsenek ebben.

A kábító hatású anyagokat az elsőrendű és másodrendű vádlott rendszeresen Bajáról, ismeretlen személytől szerezte be, majd ezután lakóhelyükre szállította. Ezt követően az elsőrendű vádlott és a harmadrendű vádlott az anyagot 1-1 grammos csomagokba csomagolták, majd azt egymás tevékenységéről tudva Siklóson és környékén, Magyarbólyban, Villányban, Beremenden is, különböző helyszíneken 3.000-3.000 forintért értékesítették.

Az elsőrendű vádlott – mivel nem rendelkezett vezetői engedéllyel – az ötöd rendű vádlottat, a harmadrendű vádlott barátját hetente több alkalommal megkérte, hogy szállítsa őt különböző helyszínekre, ahol a kábítószert értékesítette. Ezt követően az ötöd rendű vádlott a harmadrendű és negyedrendű vádlottat is szállította. A hatod rendű vádlott is gépkocsival szállította a vádlottakat az értékesítések helyszínére.

A bűnszövetség központi, irányító személye az elsőrendű vádlott nő és élettársa a másodrendű vádlott volt, gyermekeik az általuk adott utasítás alapján végezték tevékenységüket az ötöd rendű és hatod rendű vádlottak segítségével.

Az ítélet ellen az elsőrendű vádlott és védője, a másodrendű vádlott és védője fellebbezést jelentettek be, az ügyész és a negyedrendű, valamint ötöd rendű vádlottak és védőik a fellebbezés bejelentésére három munkanap határidőt tartottak fenn, míg a harmadrendű és hatod rendű vádlottak, valamint védőik tudomásul vették a határozatot. A bíróság ítélete nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában