krimi

2018.10.15. 07:00

Sósavval öntötte le jótevőjét egy részeg férfi Mohácson

A héten sem tétlenkednek a megyei bíróságokon, újfent a vádlottak padjára ülnek a különböző fajsúlyú bűncselekményekkel gyanúsított elkövetők. Az egyik legfélelmetesebb ügyben sósavval öntötték le az áldozatot.

HLB

A vádirat szerint a gyanúsított a későbbi áldozatnál lakott, aki szívességből megengedte, hogy nála lakjon egy mohácsi lakásban. Az „együttélés” során rendszeresen a pohár fenekére néztek.

A bűncselekmény napján a vádlott erősen ittas állapotban ért haza. A ház folyosóján egy edénybe maró anyagot, sósavat öntött, majd a lakásba lépve – minden előzetes szóváltás vagy vita nélkül – mindössze annyit mondott: Itt van egy kis sósav, igyál!”, majd nagy lendülettel a mintegy egy liternyi maró anygot a sértettre zúdította.

Az áldozat maga elé kapta védekezésül a kezeit, majd elrohant segítséget kérni ismerőseitől. Súlyos égési sérüléseket szenvedett, testfelületének több mint harminc százaléka megégett, életét csak a gyors orvosi segítség mentette meg. Az ügyben a bíróság előkészítő ülést tart kedden.

Egy erőszakos férfi ellen zaklatás és más bűncselekmények miatt indult eljárás, miután feleségét és a nő korábbi kapcsolatából született lányát és annak barátját megfenyegette egy közös családi italozás során, hogy elvágja a torkukat és rájuk gyújtja a házat – szerencsére ez nem történt meg, mert a sértettek kihívták a rendőröket.

A férfi ellen egy másik ügyben – rongálás és közveszély-okozás miatt – hamarosan másodfokon folytatódik az eljárás, mivel a vádlott egy ház felrobbantásával fenyegetőzött, majd a pincében meggyújtott egy kannát, s a tűz során több mint 16 millió forintos kár keletkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában