balhé a köbön

2018.02.15. 08:50

Szétcsapta magát a kocsmában, verekedett, tombolt, zsarolt

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség többek között kifosztás, súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki részegen bántalmazta az egyik vendéget egy kocsmában.

bama.hu (forrás: Baranya Megyei Főügyészség)

A vádlott 2017. júniusában a délutáni órákban egy pécsi sörözőben piázgatott. A férfi az ital hatására egyre hangosabban és feltűnőbben kezdett el viselkedni, fitoktatta testi erejét és küzdősportban való jártasságát. Egy idő után a kiszolgálópultra felmászott, arra ráfeküdt, és többször hangoztatta a pultosnak, hogy a fogyasztását nem fogja kifizetni, a kocsmában ingyen iszik. A későbbiekben a férfi egyre kiszámíthatatlanabb lett, a bárpult sörcsapját megrongálta, majd a felszolgálót megfenyegette és követelte, hogy a munkáltatója fizessen neki 200 000 forintot, mert ha nem teljesítenek, az este folyamán barátaival visszatér.

Ekkor érkezett a sörözőbe a későbbi sértett is, aki a pultnál italt rendelt magának. A vádlott szóba elegyedett vele, majd meghívta egy italra, valamint közölte a pincérrel hogy mostantól az új ismerőse is ingyen fog vele inni.

A pultos nem mert ellenszegülni, így kiszolgálta őket, ugyanakkor a sértett jelezte a vádlott felé, hogy nem kér több italt. Erre a vádlott neki támadt a sértettnek, a sörözőben többször megütötte, aki ettől a földre esett. Az elkövető a földön fekvő sértettet lábánál fogva kirángatta a kocsmából, majd az italbolt előtt tovább folytatta az ütlegelést.

Egy idő után a bántalmazással felhagyott, visszatért a sörözőbe, ahol a sörcsapokat letépte, egy sörösüveget a felszolgálóhoz dobott, az újságokat szétdobálta.

Mindezek után a kocsmát ismételten elhagyta, amikor észlelte a parkolóban álló sértettet, ezért utána szaladt. A sértett látva ezt elmenekült, azonban a mobiltelefonját elhagyta, amit a vádlott eltett.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elkövető cselekménye többek között zsarolás, kifosztás, súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában