Krimi

2018.09.22. 08:21

Zsebtolvajt kapcsoltak le a rendőrök Harkányban

Befejezte a vizsgálatot a rendőrség annak a nőnek az ügyében, aki két pénztárcát is ellopott.

bama.hu

Lopás vétség, valamint lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Siklósi Rendőrkapitányság egy 20 éves harkányi nő ellen, aki két férfi zsebéből is kilopta a pénztárcáját – számolt be a police.hu.

A megalapozott gyanú szerint a nő június 11-én délután Harkányban, a Zsigmondy sétányon lévő parkban leült egy padra egy férfi mellé, és amíg beszélgettek, kilopta a férfi zsebéből a pénztárcáját. A rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd június 28-án elfogták a tolvajt. Gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését. A rendőröknek azt is elmondta, hogy egy nappal korábban egy másik férfi zsebéből is kilopta a pénztárcáját Harkányban.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Siklósi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Tanácsok a rendőröktől

A zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, például az utcán, tömegközlekedési eszközökön követik el. Éppen ezért értékeiket már érdemes akkor biztonságos helyre tenni, amikor otthonról elindulnak. A rendőrök javasolják, hogy a pénz- és irattárcákat ne a táskák tetején tartsák, illetve a tárolásra a nadrág hátsó zsebei sem nyújtanak kellő biztonságot. Értékeiket ruházatukban rejtve, vagy táskájuk belső zsebeiben sem érdemes tartani. Amennyiben bűncselekmény áldozatává válnak, hívják a rendőrség 107, 112 ingyenesen hívható központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét!

Képünk illusztráció.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában